donderdag 20 februari 2014

Kip met Avocado en Quinoa


Ingrediënten:
halve avocado (voor in de rauwkost)
2 kopjes quinoa
1 kipfiletje
paprika poeder
olie
kipkruiden
knoflook
eigen gemaakte dressing
Rauwkost, naar eigen invulling en smaak


Bereidingswijze:
Snij de kipfilet in dunnen reepjes of blokjes. Doe deze in een schaal en voeg klein scheutje olijfolie, paprika poeder, knoflook en kipkruiden toe en laat alles even intrekken
Kook intussen de guinoa gaar en laat deze afkoelen. Maak rauwkost naar eigen smaak, ikzelf gebruik gemengde sla en voeg zelf nog, ui, paprika, halve avocado en fetakaas erdoor. En maak het op smaak met een eigen gemaakte dressing (kant en klare dressing uit de supermarkten zijn erg vet)
Bak de kip lekker krokant en als deze gaar is af laten koelen. Doe de guinoa door de rauwkost en als de gebakken kipfilet klaar is kan deze ook in de schaal.
Maak dressing van honing, olijfolie, mosterd, azijn (kruiden of balsamico) en peper. (basilicum olie kan ook beetje) dit erdoor heen mengen en even laten intrekken en eet smakelijk

Tips:
Heb je wat over kan je dit prima de volgende dag als lunch eten.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten