vrijdag 7 februari 2014

Gevulde Paprika

Voorbereiding:Verwarm de oven voor op 180 graden

Ingrediënten:
2 rode/oranje paprika`s (groot, moeten rechtop kunnen staan)
300 gr mager runder gehakt
100 gr  Feta (niet op olie basis)
1 klein uitje of 2 kleine sjalotjes
1 bouillonblokje
200 ml water
Italiaanse kruiden
Paprikapoeder
Peper en Zout
4 zongedroogde tomaatjes

Bereidingswijze:
Rul het gehakt zonder boter of olie en breng het op smaak met peper, zout, italiaanse kruiden en flink wat paprikapoeder.
Maak ondertussen met het water en bouillonblokje 200 ml bouillon aan.
Snijd de sjalot/uitje in kleine stukjes.
Doe de feta in een schaaltje en prak het fijn met een vork. Snijd de zongedroogde tomaatjes kleiner en voeg toe aan de feta
Haal de gehakt van het vuur en voeg de feta en het sjalotje/uitje toe.
Snij de bovenkant van de paprika`s, verwijder de zaadlijsten en maak ze schoon.
Vul de paprika`s met het gehakt mengsel. Zet de paprika`s rechtop in een ovenschaal, giet de bouillon in de paprika`s (giet het overige van de bouillon eromheen) en zet de bovenkant er weer op.
20 minuten in de voorverwarmde oven en smullen maar!



Tips:
Lekker recept voor de slanke lijn. Kan als lunch, of als diner
Dit recept is niet van mijzelf maar komt van het internet

Eet Smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten